HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wilt, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

HIER is op zoek naar een: 

Medewerker Publiekscommunicatie


die de “gewone Nederlander” helpt zelf iets te doen aan het klimaatprobleem via de activiteiten van HIER. Concreet zorg je er samen met het team voor dat SlimmeBuur.nl goedbezocht en goed gewaardeerd platform wordt voor bewoners die op zoek zijn naar een onafhankelijk en betrouwbaar advies uit ervaring van een buur. Daarnaast lever je content voor onze goed bezochte website hier.nu en socials waarbij je altijd voorop stelt dat dit voor een brede doelgroep relevant en interessant blijft. Hier.nu is een onze corporate website die verwijst naar onze activiteiten, maar dankt haar bezoek met name aan het blog waarin we lekker leesbare artikelen met klimaattips en -adviezen voor een brede doelgroep publiceren. Je werkt zelfstandig maar wel nauw samen met onze Manager Publiekscommunicatie en de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de verschillende activiteiten.

Kerntaken:

  • SlimmeBuur.nl: content en beheer en analyse campagne;
  • Hier.nu: contentcreatie (in CMS Drupal), SEO, Google analytics interpreteren, tools op de site updaten, input leveren voor contentplanning, meedenken over meerjarenstrategie en jaarplan;
  • Socials: contentcreatie Facebook, Instagram en Youtube, planning en executie, monitoring campagnes;
  • Meedenken aan en creëren van andere publiekscommunicatie-uitingen van HIER.

Wat we van jou vragen:

Je spreekt als geen ander de taal van “de gewone Nederlander”, weet wat een doorsnee bewoner wel en niet beweegt om ergens aan mee te doen. Je hebt er plezier in een taaie boodschap aantrekkelijk te maken. Je durft daarin keuzes te maken en houdt ook anderen scherp. Al is het doel van HIER mensen meekrijgen in de energietransitie, voor deze functie is het eerder een pre als jij zelf daarin niet vooroploopt in doen en denken. Je bent hands on in de uitvoering, maar je hebt ook ideeën. Je snapt het belang van SEO en hebt ervaring met SEO-gerichte copywriting. Je weet Google Analytics te interpreteren en vertalen naar acties. Last but not least vind je het leuk om mee te denken in het optimaliseren van de andere websites en mee te werken aan andere publieksgerichte activiteiten van HIER. Je hebt bewezen (minimaal 3 jaar) ervaring in bovenstaande en een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond. Ervaring met Illustrator en Indesign is een pre.

Wij bieden:

Een leuke, professionele maar informele organisatie met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. HIER is een organisatie van ruim 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. Wij lunchen elke dag samen, vieren nog wel eens wat en we gaan jaarlijks op teamuitje.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar. Het betreft een functie van 32 uur per week. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 2885,- en 3293,- bij een fulltime dienstverband afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Julia Jorna (Julia@hier.nu, 06 13897564). Op onze algemene website vind je meer informatie over de organisatie. Reageren kan door je CV en motivatie voor 15 november 2021 te mailen naar info@hier.nu, ovv. Sollicitatie Medewerker Publiekscommunicatie. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 25 november 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.