HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wilt, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen.

HIER is op zoek naar een ervaren:

  • Pers en online communicatiemanager

die zorgt dat HIER zichtbaar is met haar activiteiten in de media en onze goed bezochte website hier.nu en socials voor een brede doelgroep relevant en interessant te houden. Hier.nu is een onze corporate website die verwijst naar onze activiteiten, maar dankt haar bezoek met name aan het blog waarin we lekker leesbare artikelen met klimaattips en -adviezen voor een brede doelgroep publiceren. Je werkt zelfstandig maar wel nauw samen met de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de verschillende activiteiten en met onze junior communicatiemedewerker die samen met jou voor de uitvoering zorgt.

Kerntaken

  • Strategie en beheer hier.nu: meerjarenstrategie en jaarplan, Google Analytics interpreteren, contentplanning, SEO, contentcreatie (in CMS Drupal), tools op de site updaten.
  • Socials: strategie Facebook, Instagram en Youtube i.s.m. met collega, planning en executie, monitoring campagnes.
  • Free publicity: mediastrategie, medialobby, persberichten voor alle activiteiten van HIER en SKAO (CO2-Prestatieladder).

Wat we van jou vragen

Je weet als geen ander hoe je een verhaal moet “verkopen”, of dat nu is aan een brede doelgroep die niet vanzelfsprekend geïnteresseerd zijn in een groene boodschap of dat het gaat om journalisten die zich afvragen of iets nieuws is. Je durft daarin keuzes te maken en houdt ook andere scherp. Uiteindelijk is het doel mensen meekrijgen en dat is wat jou motiveert. Je ziet kansen voor free publicity en onze eigen media en bent tegelijkertijd hands on in de uitvoering. Je snapt het belang van SEO en hebt ervaring met SEO-gerichte copywriting. Je hebt er plezier in een taaie boodschap begrijpelijk en aantrekkelijk te maken. Je weet Google Analytics te interpreteren en vertalen naar acties. Last but not least vind je het leuk om mee te denken in het optimaliseren van de andere websites en marketingactiviteiten van HIER. Je hebt bewezen (minimaal 5 jaar) ervaring in bovenstaande en een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond.

Wij bieden

Een leuke, professionele maar informele organisatie met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. HIER is een organisatie van ruim 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. In tijden van corona houden wij het gezellig door online quizzen, karaokes en escaperooms, wandelingen met collega’s en als het kan buitenborrels. Buiten coronatijd lunchen wij elke dag samen, vieren we nog wel eens wat en gaan we jaarlijks op teamuitje.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar. Het betreft een functie van 32 uur per week. Het salaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 3034,- en 3787,- bij een fulltime dienstverband afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kun je vanaf 30 augustus bellen of mailen met Eva van der Weiden (eva@hier.nu, 06-46107085) of Katrien Prins (Katrien@hier.nu, 06-16822917). Op www.hier.nu vind je meer informatie over de organisatie. Reageren kan door je cv en motivatie voor 15 september 2021 te mailen naar info@hier.nu, o.v.v. Sollicitatie Pers en online communicatiemanager. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 23 september.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.