Stilzitten is niks voor Sander uit Utrecht, hij moet zijn energie voor duurzaamheid ergens aan besteden. Het aardgasvrij maken van zijn woning was zijn ambitie en met hulp van ThuisBaas is dat gelukt. 

Sander: “Ik was zelf al bezig met het onderzoek naar infraroodpanelen en een inductiekookplaat, toen ik ThuisBaas in de uitzending van Radar voorbij zag komen. Ik was meteen om en het heeft dan ook maar iets meer dan 2 maanden geduurd tussen het tekenen van de offerte en de oplevering. Ik vond het geweldig dat er gelijk afspraken gemaakt werden, dat er vakkundige installateurs kwamen en dat het prettig communiceren was. Alleen jammer dat wij in Utrecht niet zo’n mooie subsidie hebben als in Amsterdam, wat dat betreft loopt Utrecht helaas maximaal achter. Maar dat houdt me niet tegen, ik wil het gewoon graag proberen en mensen kunnen adviseren over wat wel werkt en wat niet. Dat is informatie die gewoon gedeeld moet worden vind ik, want anders trek je mensen nooit over de streep. Daar zet ik me maar al te graag voor in.”

“Het gaat mij er vooral om ervaring op te doen, die te kunnen delen met mensen, en als voorbeeld te dienen van hoe het óók kan”.

“Ik ben momenteel aan het monitoren wat er met mijn energieverbruik gebeurt als ik de nieuwe apparatuur gebruik. Heel leuk om mee bezig te zijn. Meten is weten.”


Alle huizen energieneutraal maken, dat is de droom en missie van ThuisBaas, een sociale onderneming opgericht vanuit Stichting Urgenda. Samen met bewoners dragen ze bij aan het aardgasvrij en energieneutraal maken van woningen. Meer weten of meedoen? Kijk op www.thuisbaas.nl